День миру

День миру

У 2014 році Організація Об'єднаних Націй обрала тему«Право народів на мир», щоби ще раз наголосити на важливості принципів, закладених Декларацією Генеральної асамблеї ООН про право народів на мир, з центральним твердженням про те, що стійкий прогрес людства та реалізація прав людини залежить від миру та безпеки.

Раніше для нас, українців, мир – це була повсякденна реальність. На вулицях нашої неньки – України було спокійно, усі діти ходили до школи, посміхалися. Але відбулися різкі зміни, підкралося горе. І нам, як ніколи, потрібно усіма силами боротися за мир,щоб завжди світило тепле, ясне сонечко, небо було чисте та голубе, щоб завжди були посмішки на обличчях у людей.

З метою привернути увагу до необхідності підтримки миру учні Звенигородської ЗОШ І-ІІІ ступенів також долучилися до проведення всеукраїнської кампанії «Голуб миру». Організація учнівського парламенту підготували та провели лінійку під назвою «День миру», а вчителі молодшої школи провели виховні години «Мир на землі – це радість у родині»

Загальновідомим символом миру є голуб. Саме зображення цього птаха використав Пабло Пікассо для емблеми Всесвітнього конгресу прибічників миру, тому символічно, що саме цей символ учні молодших класів під керівництвом класоводів Шавель І.Б., Струць О.М., Онисько О.Р. та Собенко Д.М. виготовляли, як символ миру та духовного розвитку нації. Проявивши творчі здібності, діти намагалися прикрасити птахів та написати слова із побажаннями миру на землі.


Міжнародний день миру надає можливість привернути увагу дітей та молоді до питань важливості миру і принципів гуманності, свободи, добра і поваги до різноманіття.

Кiлькiсть переглядiв: 30

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!