Гавареччина

Гавареччина

21 вересня, тепер вже учні 3 класу Борщовицького НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» Пустомитівського району, їхні батьки та класний керівник Люба Олексіївна Хміль, знову вирушили у захоплюючу мандрівку рідним краєм, спостерігаючи сьогодення і вивчаючи його історію.

Цього разу шлях привів подорожуючих у цікаву місцину. Посеред лісу, до якого частково не дійшла, а частково покинула цивілізація, поміж туристичними Олеськом і Золочевом, заховалося село з дуже давніми традиціями гончарства – Гавареччина. Тут виготовляють всесвітньовідому гаварецьку чорнодимлену кераміку.

Сільські майстри розказали, як виготовляються такі чудові керамічні вироби. Діти побачили піч, де випалюють ці витвори керамічного ремесла. А потім стали учасниками цього дійства. Відбувся майстер-клас з гончарства. Кожна дитина, з допомогою майстра, створила свій шедевр – глиняний посуд і взяла собі на пам’ять.

Потім з веселим сміхом всі катались на підводах. Відвідали криївку вояків УПА, яка є у лісі, накрита склом. У ній повністю збережено інтер’єр, в якому жили повстанці. А також у цей день третьокласники з вчителькою і батьками побували у трьох замках: Олеському, Підгорецькому і Золочівському. Цікавились життям, легендами цих величних споруд, робили світлини на згадку, як зазвичай, купували сувеніри.

І протягом одного осіннього теплого дня легко назбирали повний кошик різноманітних вражень – від занурення в історію до милування природою.

Подорожуйте, цікаві місця України чекають на Вас!

Кiлькiсть переглядiв: 37

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 29 Серпня 2019

Цей сайт безкоштовний!